Om adSapiens

adSapiens startade år 2006. Vi är idag ca 30 terapeuter.

Legitimerad psykiater, Legitimerade sjuksköterskor, Psykiatrisjuksköterskor, Legitimerade psykologer, Legitimerad specialistläkare i psykiatri och socialmedicin, Legitimerad specialistsjukgymnast inom psykiatri Legitimerade specialistsjukgymnast psykosomatik, Legitimerade sjukgymnaster, Legitimerade arbetsterapeuter, Legitimerad naprapat, Osteopater, Friskvårdsterapeut, Socionomer, Legitimerade psykoterapeuter med kognitiv- och beteendeinriktning, KBT handledarutbildade, Certifierade kognitiva psykologiska coacher, Mindfulnessinstruktörer, Utbildare i mindfulnessbaserad kognitiv terapi MBKT, Medicine master, Fil.dr, Professorer, Grundutbildade inom KBT, Processhandledare. Var av vissa terapeuter med fler än en kompetens.

 

Specialistområden samtalsterapi: Beroende, ätstörningar, barn och ungdom, hälsoångest, fobier, suicid, sömn, stress, tinnitus

Specialistområden manuell terapi: Rygg- och nackvärk, huvudvärk, muskel- och ledvärk, smärta och domningar, svullna fötter och vader, generell stelhet i kroppen, tennisarmbåge, golfarmbåge, musarm, knä- och höftproblem, besvär från matsmältningskanalen såsom halsbränna, sura uppstötningar och trög mage, andnings- och luftrörsbesvär

 

”Kombinationen är av görande och på verkar resultatet.”

Därför har vi, till skillnad från i rubriken, valt att arbeta med sammansättningen.

När vi förenar osteopati & kognitiv beteendeterapi tillåts vi nämligen att se till samtliga element

som påverkar behandlingsresultatet. Vi ser kroppen som en enhet och som en helhet,

med en självläkande förmåga – där struktur och funktion är sammanlänkade.

Förhållandet till tänkandet är därtill av avgörande vikt, och framgången ligger i kombinationen av dessa två behandlingsmetoder. Kontakta oss för att veta mer om hur vi arbetar för att nå resultat i helheten.

 

 

Affärsidén ifrån början var att erbjuda coachingutbildningar som bygger på vetenskapliga rön inom psykologin. Eftersom alla grundarna till företaget var utbildade psykoterapeuter med KBT-inriktning var det naturligt att utbildningarna skulle utgå från KBT – Kognitiv beteendeterapi.

adSapiens har sedan dess utbildat både företag och enskilda individer i coaching. Verksamheten har vuxit och blivit bredare och idag erbjuds mer än coachingutbildningar t.ex. psykoterapi, handledning och utbildningar i stresshantering, samt skräddarsydda kurser.

Till höger listas de organisationer och företag som adSapiens samarbetar med.

adSapiens AB

Stigbergsliden 5, 414 63 Göteborg

Bultgatan 1, 442 40 Kungälv (Benahdlingsrum i Friskis& Svettis lokaler.)


Välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon för tidsbokning och för frågor.

Tel: 031-13 87 50          
E-post: mail@adSapiens, eller Klicka här


Nyheter

2012-11-30

Specialistkurs i Coaching-Psykologi

Psykologförbundets specialistråd har godkänt vår utbildning "Certifikat i coaching-psykologi" motsvarande 10hp.

Utbildningen riktar sig till psykologer och arrangeras tillsammans med Certifikat i psykologisk coaching som kommer att gå våren 2012.

2012-11-30

Appen Tinnitushjälp

Vår terapeut Helena Löwen-Åberg (www.heka.nu) har släppt en fantastisk app.

2012-10-18

Workshop

adSapiens anordnar tillsammans med Anna Ehnvall KBT kompetens och Västsvenska Föreningen KBT tre stycker workshopdagar 2013, läs mer under utbildningar.

2012-10-18

Handledar- och lärarutbildning

Anna Ehnvall KBT Kompetens, Astrid Palm beskow, Oxford Cognitive Therapy Centre och adSapiens AB annordnar Handledar- och lärarutbildning i Göteborg.

2012-08-17

Jobbångest?

Den 13 augusti 2012 informerade, vår psykoterapeut Åsa Sandberg, vad man kan göra för att undvika jobbångest, i ett nyhetsinslag på tv4-nyheterna. Se inslaget via denna länk:

2012-07-30

adSapiens har bytt lokaler

Välkommen till Stigbergsliden 5, 414 63 Göteborg.

2012-04-17

Tv debatt

adSapiens medarbetare Kristina Gyllensten var inbjuden att delta i SVT:s program Debatt. Ämnet som debatterades var coaching och det direktsändes torsdagen den 29/3 och finns att se på stvplay.se

2011-12-17

God Jul

adSapiens önskar alla en GOD JUL och ett gott nytt år. Detta gör vi genom att skänka pengar till Musikhjälpen, som samlar in pengar till Radiohjälpen, ALLA FLICKOR HAR RÄTT ATT GÅ I SKOLAN.

2011-09-12

Ny coachingbok publicerad

Flera av adSapiens medarbetare har varit delaktiga i att skriva den nya coachingboken ’Psykologisk coaching för varaktig förändring’ som är utgiven av Natur och Kultur.

Kristina Gyllensten, Astrid Palm Beskow och Stephen Palmer är redaktörer för denna bok som beskriver kognitiv och beteendeinriktad coaching.

2011-08-22

Den suicidnära patienten

Stockholm 19-21 oktober 2011, Samtalsmetodik - mötet mellan vårdpersonal och den suicidala patienten.

2011-03-06

Svensk konferens i coaching psykologi

En konferens med temat coaching psykologi kommer för första gången att äga rum i Sverige. Arrangörer är närverket Coachande Psykologer i samarbete med Sveriges Psykologförbund. adSapiens medarbetare Stephen Palmer kommer att vara en av talarna på konferensen som kommer att vara en mötesplats för alla som är intresserade av coaching psykologi.

Konferensen kommer att äga rum 16 september i Stockholm och anmälan sker via www.coachandepsykologer.se

2011-01-25

Ledarskap och medarbetarskap

Det finns platser kvar på adSapiens nya 2-dagarsutbildning i ledarskap, medarbetarskap, organisation, grupp och självkännedom. Nästa kursdatum är 7-8 mars. 

2010-11-12

Ny kurs i kognitiv suicidprevention

Jan Beskow leder sex-dagarskurser i Suicidprevention ur kognitivt perspektiv våren och hösten 2011. Kursen riktar sig till personer som i sitt yrke möter suicidala patienter. Kursen är godkänd av IPULS.

2010-09-10

Andres Kroese leder mindfulness

Pågående instruktörsutbildning.

2010-09-02

Nybörjarkurs i psykologisk coaching

Det finns platser kvar på adSapiens 3-dagarsutbildning i psykologisk coaching, kognitivt förhållningssätt och samtalsmetodik. Kursen är en introduktion för dig som är nyfiken på psykologisk coaching och vill lära dig mer om både teorier och verktyg. Anmälan och ytterligare information finns under sidan utbildningar.

2010-06-13

Medarbetare på adSapiens släpper bok

Coachingboken som flera av adSapiens medarbetare har varit med och skrivit kommer att släppas under våren 2011. Den belyser olika teorier och tekniker som en kognitiv och beteendeinriktad coach kan ha nytta av. Boken kommer att ges ut av förlaget Natur och Kultur under titeln Kognitiv och beteendeintriktad coaching: För varaktig förändring.

2010-02-20

Ny roll som Deputy Director

adSapiens utbildningsansvarige Kristina Gyllensten har, tillsammans med Siobhain O'Riordan, fått en ny roll som Deputy Director på City Universitys coaching psychology avdelning. Detta innebär att hon kommer hjälpa till att utöka universitetets forskning inom coaching psykologi.

“Kristina and Siobhain bring with them a wealth of experience from the worlds of academia and practice and it is this which will benefit our PhD and DPsych students, as they develop their own projects and careers, ” says Professor Stephen Palmer, Director of City’s Coaching Psychology Unit.

http://www.city.ac.uk/news/archive/2010/02_february/010110_5.html

2009-02-19

Professor Palmer får Lifetime Achivement Award

Det Brittiska Psykologförbundets avdelning för coaching psykologi har tilldelat Stephen Palmer Lifetime Achievement Award för hans arbete med att starta och utveckla coaching psykologi. Professor Stephen Palmer mottog priset på den första Europeiska coaching psykologi konferensen i december 2008.